I ove godine, u Holandiji je održana nedelja u kojoj se predavači fokusiraju na seksualno obrazovanje koje podrazumeva lekcije o ljubavi i intimnosti.

Ono što je specifično je to da predavanja pohađaju deca starosti od četiri do jedanaest godna.

Pročitajte i... Seksualno obrazovanje u školama: da ili ne?

Ovaj program ima za cilj da deca počnu da razmišljaju o tome šta prija, a šta ne, kada su u pitanju intimnost i formiranje veza. Na njima posebno prilagođen način, razgovara se o veoma korisnim lekcijama koje se dotiču fizičkog izgleda, ravnopravnosti polova, seksualne reprodukcije i seksualnog uznemiravanja.

Holandija je država koja ima najmanji broj tinejdžerskih trudnoća na svetu! 

U toku ove akcije, na internetu se pojavio video koji prikazuje jedno od ovih predavanja koje je bilo fokusirano na ljubav i romantične veze i iskren razgovor sa decom koja govore šta ljudi rade kada su zaljubljeni.

Pročitajte i... Koliko tinejdžeri u Srbiji znaju o seksu?

Ono što je posebno važno je da nema važnih i nevažnih pitanja, svako pitanje postavljeno u okviru lekcije nosi istu težinu i pažljivo se razmatra i o njemu razgovara, bilo da je u pitanju ljubav ili zabavljanje.

In the Netherlands, sex ed starts in kindergarten. Learn more: http://to.pbs.org/1cjCfg4

Posted by PBS NewsHour on Wednesday, May 27, 2015

Izvor: 24sata.rs

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.