Trameka Pop nije baš majka kakvu biste sreli svaki dan na ulici ili u komšiluku. 

Porodila se nekoliko nedelja pre upisa u srednju školu, danas je pri kraju iste, a prima oko 610 hiljada američkih dolara preko stipendije koju je dobila sopstvenim zalaganjem. 

Pogledajte i Dirljive reči jedne mame: Nisam bila spremna za majčinstvo

Trameka se naime po saznanju da je maloletna trudnica sama sebi zarekla da neće biti samo još jedna loša brojka u statistici premladih majki koje su morale da odustanu od obrazovanja. Zbog toga je dodatno radila i trudila se da bi na kraju upala na oko 30 fakulteta na koje se prijavila, a čini se da se odlučila da upiše Univerzitet Vestern u Ilinoisu. 

U ponedeljak će zajedno s kolegama primiti svoje svedočanstvo o završenoj srednjoj školi, a uz nju će dobiti i posebno priznanje zbog najvišeg uspeha u razredu. 

No, nena priča tek postaje nestvarnija: Trameka je pre nego što je ostala trudna zapravo bila beskućnik. 

Ona i njena majka bile su jako siromašne, a u 8. razredu je saznala da je ostala trudna. Nakon što je rodila svoju ćerku, tri dana pre početka nove školske godine Trameka je obećala sebi i svojoj ćerki da neće dopustiti da joj se život sruši. 

Pogledajte i Mama troje dece: Trudni ste? Prestanite da se žalite!

“Nisam odustala nego sam se stalno terala da radim više”, rekla je za Fox 32. 

“Moja beba me je svakim danom motivisala da se još više trudim da nas zbrinem i da naš život ne bude samo deo neke tužne statistike”, rekla je. 

"Uvek sam govorila da želim nešto da promenim i uđem u istoriju zbog toga, pa sam prvo počela da radim na sebi", zaključila je.

Izvor: Super Žena

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.