Smešten u bivšoj fabrici cipela, koja se prostire na 600 hiljada kvadratnih metara, Gradski muzej u Sent Luisu je verovatno najurbanije igralište koje je ikad konstruisano. 

Pogledajte i Najlepši muzeji za decu

Ovaj muzej je zamisao umetnika i vajara Boba Kasilika koji je prostor otvorio 1997. godine, nakon više godina renoviranja i izgradnje. Iako je Kasili preminuo 2011. godine, muzej je još uvek u izgradnji, zahvaljujući grupi od 20 umetnika koji stalno rade na njegovom raznovrsnom sadržaju.

U ovom muzeju možete iskusiti neke zaista nesvakidašnje stvari poput panorama-točka, autobusa koji visi sa krova, možete da se penjete, tačnije puzite uz uske tunele napravljene od žice koji vas vode pravo do malih mlaznih aviona, iz žičanog lavirinta upadnete pravo u bazen sa hiljade šarenih, plastičnih loptica. Takođe možete obići akvarijum, podzemne pećine i spuštati se niz dugačak tobogan koji prolazi pravo kroz restoran...

Pogledajte samo delić iz muzeja koji ne oduševljava samo najmlađe, već i one starije...

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.