U kineskoj pokrajini Fujian odigrao se jedan nesvakidašni događaj. Na glavnom trgu je obeležen Svetski dan dojilja, a za tu priliku se okupio veliki broj majki koje su jednoglasne u stavu: "Dojenje je prirodan čin!"


Pročitajte i... Kada je dojenje na javnom mestu zabranjeno... (FOTO)

Kako bi jasno stavile do znanja koliko je dojenje važno za zdravlje deteta, ali i mame, preko 80 majki se okupilo na trgu, i nimalo ne libeći se, podojile svoje dete u javnosti.


Pogledajte i... Fotografije na kojima poznate mama doje bebe!

Za hrabre mame ovo je bilo neverovatno iskustvo, a one se nadaju da će ovo podstaći buduće majke da se odluče za dojenje svoje bebe. Kako ističu, dojenje je vrhunac majčinstva koje svaka majka treba da doživi. Takođe, cilj ovog pojavljivanja u javnosti je da pokažu koliki je značaj majčinog mleka po zdravlje deta, koje nikada ne može da zameni adaptirana formula.

Događaj je organizovala Fujian organizacija za dojenje. Iza njih je bila izložena galerija fotografija na kojima su bile prikazane majke u trenutku dojenja svojih beba.


Pročitajte i... Grčka: Stotine mama javno podojilo svoje bebe (FOTO)

Inače, sličan događaj u vidu protesta se održao 2013. godine kada su se dojilje u bikiniju, u gradu Šendžen, zalagale da majke koje mogu da doje prestanu sa korišćenjem formule, a koju im je nametao zdravstveni sistem Kine.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.