Prema rečima onih koji uživaju u vremenu provedenom sa decom svojih sestara ili braće, to je najbolji posao na svetu!

Pogledajte dvanaest razloga zbog čega je sve dobro biti tetka, ujak ili stric:

1. Poklanjate popularne igračke koje roditelji ne žele da kupe

Bilo da su to igračke s neprijatnm zvucima, mikrofon ili druge zanimacije koje baš i ne prijaju sluhu, a deca ih obožavaju, vama su odrešene ruke pri kupovini. Možda ćete istrpeti nekoliko kritika roditelja, ali će vas mališani obožavati.

2. Lakše im kažete "Da"

Roditelji imaju svoja pravila i standarde i "ne" nekada zaista znači "ne". Ali to ne važi za vas! Vi ćete lakše popustiti i častiti mališana sladoledom, lizalicom ili omiljenom video igricom. Njihov osmeh i zadovoljstvo su neprocenljiva nagrada.

3. Možete da izbegnete neprijatnije obaveze

Prihvatićete da hranite, kupate i uspavljujete bebu, ali možete odbiti menjanje pelena ako to ne želite.

4. Zagrljaj zlata vredan

U zagrljaju mališana ste kao u raju, a sigurno ćete često uživati u toj privilegiji. S jedne strane ćete mališanima pružiti sve što požele, a opet se neće toliko ljutti na vas ako nekad odbijete njihovu molbu za kolačem više.

5. Uživate čak i u čitanju jedne priče, iznova i iznova

S mališanima vreme brzo prolazi, a ako ste ranije mislili da ne možete da pročitate dva puta istu knjigu, s ovim malim genijalcima ćete jednu priču čitati i do nekoliko desetina puta. I verujte, neće vam biti dosadno!

6. Vaš san nije ugrožen

Za razliku od roditelja, podočnjaci vas neće mučiti. Spavaćete spokojno, a opet ćete uživati u druženju s decom.

7. Bićete tu i za prve tajne

Ako vam dete brata ili sestre dovoljno veruje da vam se poveri - bićete ponosni! Bićete i rame za plakanje i tu da utešite i posavetujete.

8. Imaćete izgovor da se igrate

Ponekad se probudi dete u vama i poželite da izujete cipele, trčite po travi ili se igrate u blatu. Sa mališanima od brata ili sestre ćete imati i tu privilegiju, a oni će biti oduševljeni da s vama provedu vreme u igri i smehu.

9. Bićete njihov idol

S toliko igre, zabave i bez ograničenja, bićete onaj strava ujak, stric ili super tetka, koji nisu strogi i nezanimljivi kao roditelji koji stalno nameću neka pravila.