Kada je imala samo 13 godina profesionalnu šampionku u surfovanju, Betani Hamilton, napala je ajkula, a u nesrećnom incidentu ostala je bez ruke.

Pogledajte i Mama koja sa mališanima trenira jogu - na dasci za surf!

Međutim, ovu hrabru mladu ženu ta trauma nije sprečila da nastavi sa treniranjem, te je u međuvremenu osvojila brojne nagrade i postala inspiracija svim ženama sa indvaliditetom širom sveta. 

Foto: Instagram

Pogledajte i Nekada debeljuca, danas takmičarka u bodibildingu: Mame, ne gubite volju! (FOTO)

Njena neverovatna priča čak je i ekranizovana u filmu "Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board".

Danas, 12 godina nakon nesreće, Betani i njen suprug Adam Dirks očekuju dečaka, koji bi na svet trebalo da dođe za tri meseca, a buduća mama planira da surfuje sve dok se ne porodi.

“Moja mama je surfovala tokom čitave trudnoće. Verovatno ću i ja isto raditi do osmog meseca trudnoće. Znam da zvuči ludo, ali mislim da u životu nisam bolje surfovala nego u trudnoći”, rekla je ona za magazin “People”.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.