Aplikacija Quiet Night "baby iPod" omogućava roditeljima da na miru spavaju dok njihove bebe od nekoliko meseci same regulišu muziku koja ih uspavljuje. Na taj način novopečene mame i tate mogu da izbegnu ustajanje noću i nervozu koja je prouzrokovana prekinutim snom, a bebin plač smanjiti i do 50 odsto.

Tiha noć je zapravo aplikacija i igračka koja pušta deci muziku koju oni vole, tako da deca zapravo daleko manje plaču zabavljeni onim što se događa oko njih. 

Pogledajte i Kako utešiti bebu koja plače

Na ovu ideju su došli Ben (34) i Hermiona (29) zahvaljujući mukotrpnom radu na Univerzitetu u Bristolu. Oni su učestvovali u ovom 20 godina dugom istraživanju kako bi došli do adekvatnog rešenja. 

Pogledajte i Kako prepoznati uzrok bebinog plača?

U pitanju je proizvod koji ima specijalnu pametnu ručku koju beba može povući prema sebi i na taj način birati odgovarajuću pesmicu. Ovaj gedžet je već dostigao cenu od 100.000 dolara za manje od 24 sata, a u prodaji će se naći tek u oktobru.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.