Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medicinski fenomen: Beba ostala trudna i pre nego što se rodila!

Za tek rođenu bebu ženskog pola, lekari su mislili da ima dva tumora, a ispostavilo se da je bila "trudna" i to sa blizancima.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Fenomen, koji je samo 200 puta zabeležen u medicinskoj istoriji, dogodio se u Hong Kongu, gde su lekari verovali da tek rođena devojčica ima dva tumora, a ispostavilo se da je bila "trudna" i to sa blizancima.

Tek rođena devojčica je u telu imala dva fetusa koja su bila stara između osam i 10 nedelja. 

Pogledajte i Pravo čudo: Žena “muškarac” rodila blizance!

Reč je o oplođenim jajnim ćelijama majke koje je beba apsorbovala u svoje telo dok je rasla u materici. "Pošto je nemoguće da beba ostane trudna prirodnim putem, za fetuse su zaslužni njeni roditelji", izjavio je doktor Ju Kai-men. 

Fetusi su počeli da razvijaju organe, rebra, udove i kožu, a čak su se i pupkovima spojili na bebinu rudimentarnu posteljicu. Dve sedmice posle porođaja, beba je operisana, a fetusi su uklonjeni. 

Pogledajte i Neobičan porođaj: Mama koja je asistirala na svom carskom rezu

Beba se uspešno oporavila od izuzetno retkog poremećaja poznatog kao fetus in fetu, a lekari kažu da se tako nešto dešava jednom na svakih 500.000 poroda.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica