Ejmi Šampion iz Australije dugo se borila sa gojaznošću, a nakon rođenja ćerkice odlučila je da promeni svoje loše navike i da aktivno trenira, piše Daily mail.

Kako navodi ova 25-godišnja majka, pored lošeg izgleda, kilogrami su joj predstavljali i zdravstveni problem jer je gubila dah prilikom penjanja uz stepenice.

Trudnoću je koristila kao izgovor da jede "za dvoje", pa je i u tom periodu nastavila sa konzumiranjem velikih količina čokolada, keksova i gaziranih pića.

"Uvek sam bila ogromna, a kada sam saznala da sam trudna, počela sam da jedem duplo," kaže Ejmi. 

"Jela sam sendvič sa slaninom za doručak, a zatim kobasice za ručak, pa picu uz čaj. I tokom dana, grickala sam čokoladu, čips i keks."

Jednog dana čula je nepoznate ljude na ulici kako komentarišu da izgleda "kao kit", što ju je veoma pogodilo.

Postala je svesna svog lošeg izgleda i krenula je da izbegava društvene događaje i da provodi noći ispred televizora sa svojim mužem policajcem.

"Stidela sam se sebe. Čak i jednostavne stvari kao porodični roštilj postale su prava noćna mora jer nisam mogla da stanem u plastične stolice."

Prekretnica za Ejmi bila je u junu 2012. godine, kada je rodila ćerkicu Envin.

"Bila je apsolutno savršena. Držala sam je u naručju i odlučila da promenim svoje loše navike," objašnjava Ejmi.

Ova mama izbacila je svu brzu hranu iz kuće i krenula je u teretanu.

"Moj prvi odlazak u teretanu bio je apsolutno grozan. Morala sam polako da hodam na traci i bila sam sva znojava."

Ejmina posvećenost teretani i zdravom načinu života rezultirala je neverovatnim gubitkom kilograma za svega 18 meseci aktivnog rada.

Ona sada trenira i za takmičenje u bodibildingu, a tvrdi da je u životu sve moguće i da mame nikako ne smeju da gube volju.

"Nikada više neću da budem gojazna kao što sam bila. Sada sam u najboljoj formi svog života", zaključila je ona.

Pogledajte njene fotografije u galeriji:

Upoznajte majku jedne preslatke devojčice koja je izgubila više od polovine svoje telesne mase nakon što je počela da se bavi bodibildingom.