Australijanka Ejmi Purling porodila se prevremeno, a njen sin Džejms morao je da da bude na odeljenju neonatalne inenzivne nege pet nedelja. Kako bi što lakše prošla kroz ovaj, za svaku mamu prevremeno rođenog deteta, traumatičan period, Ejmi je odlučila da fotoaparatom zabeleži svaki pomak u razvoju svog mališana.

Međutim, radeći to, Ejmi je shvatila da ovakve vrste "čestitki" ne postoje, a da su to u životu malih boraca, kao i njihovih roditelja, zapravo veoma važni trenuci. Tako je došla na ideju da izrađuje čestitke koje slave svaki veliki napredak ovih hrabrih malih ljudi. 

"Nijedna od postojećih čestitki nije bila pogodna za jedinstvene pomake u razvoju malih boraca. Slavila sam pomake u razvoju koji bi se drugima činili jednostavnim, kao što je sisanje prve lutkice i na kraju samostalno disanje, ali bili su apsolutno ogromni u svetu neonatolnog odeljenja za intenzivnu negu. Sa svakim malim napretkom lakše smo disali i deo tereta je spadao s naših leđa. Na kraju svaki od tih trenutaka je značio da Džejms napreduje i da je korak bliže odlasku kući", rekla je Ejmi za "ABC News".

Ljudi su počeli da kupuju čestitke i da ih poklanjaju neonatalnim odeljenjima i prijateljima s prerano rođenom decom, a mi vam donosimo neke od najlepših:

A post shared by Miracle Mumma (@miraclemumma) on Feb 26, 2017 at 12:24am PST

A post shared by Miracle Mumma (@miraclemumma) on Feb 25, 2017 at 12:52am PST