Uprkos tome što je Kejtin lekar objasnio ovoj mami da njena beba ima samo jedan odsto šanse da preživi i da joj preti opasna infekcija, Kejt je ostala pri svojoj odluci da ne prekida trudnoću. To se pokazalo kao dobra odluka - dve nedelje kasnije, plodova voda se sama obnovila, a stručnjaci tvrde da je ovo do sada nezabeležen medicinski fenomen!

Posle pet meseci, tridesetpetogodišnja Kejt i njen suprug Rič dobili su dečaka kojeg nazivaju "čudesni sin". Njihov mališan dobio je ime Leo, a niko mu se nije radovao koliko njegova tri godine starija sestra Amber.

VIŠE: Majčin dodir vratio bebu iz kliničke smrti! (VIDEO)

Kako ponosna mama dvoje mališana objašnjava, na samom početku trudnoće doživela je blaže krvarenje, zbog čega je, kada joj je pukao vodenjak, pomislila da se ponovo događa.

"Međutim, onda sam shvatila da to nije krv. Bila sam jako zbunjena. Moja mama je bila sa mnom i rekla sam joj da mislim da mi je pukao vodenjak. Nijedna od nas nije shvatala kako je moguće da se to desilo tako rano", rekla je Kejt za Dejli Mejl.

Kejt je ranije već doćivela jedan spontani pobačaj, zbog čega je pomislila da joj preti još jedan prekid trudnoće.

Na putu ka bolnici, zabrinuta trudnica je na Internetu proveravala sve moguće scenarije koji su pred njom i istraživala šta bi ovi neobični simptomi mogli značiti.

"Želela sam da se naoružam informacijama pre nego što stignem u bolnicu", otkrila je. "Čitala sam tekstove o pucanju vodenjaka u ranoj fazi trudnoće i shvatila da su ovo veoma loše vesti."


VIŠE: Devojka kojoj su britanski lekari rekli da je smo gojazna rodila bebu!

Po pristizanju u bolnicu, utvrđeno je da je oko bebe ostalo vrlo malo plodove vodice, a lekari su jedva uspevali da na ultrazvučnom pregledu vide Kejtinog sina. Prognoze su bile zastrašujuće za ovu majku - mališan je imao svega jedan odsto verovatnoće da preživi, a čak i u tom slučaju su mu predviđane poteškoće u razvoju udova i disanju.

Kejt je dobila antibiotike i pristala da ih pije kako bi sprečila eventualne infekcije, ali je odbila abortus.

"Ja sam pozitivna osoba po prirodi i odbila sam da odustanem od te trudnoće i da žalim za ovom bebom pre nego što saznam šta se zapravo dogodilo", objasnila je ova hrabra Britanka i dodala da se putem Interneta povezala s majkama koje su doživele nešto slično i shvatila da možda postoji nada da njen mališan preživi.

"Već sam mogla da osetim da me moja beba šutira. Već sam volela ovu malu osobu", priznaje Kejt.

VIŠE: Preminula na porođaju, pa - oživela!

Njen suprug Rič podržao ju je u nameri da pokuša da iznese trudnoću, a par je za svoju hrabrost i nadu nagrađen na najbolji mogući način - plodova voda se obnovila i, samo dve nedelje kasnije, Kejt i Rič videli su svoju bebu na ekranu. Štaviše, analize su pokazale da se njihov dečak razvija normalno!

"To je bio prvi put da sam dopustila sebi da zaplačem", iskrena je ova majka. "Jedva sam čula doktore dok su mi se obraćali jer sam bila na sedmom nebu i mislila - sve je tako fantastično!"

Sada je ova mala porodica bogatija za jednog člana i neizmerno srećna, a maleni Leo je njihov, kako kažu, "čudesni sin".

"Osećamo se blagosloveno i zahvalno što smo ga dobili. On je veoma poseban dečak", ističu ponosni roditelji.


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.