Iako se često misli da očevi nisu uključeni u negu beba koliko majke, čini se da je na ovom planu došlo do značajnih promena. Štaviše, ima tata koje smatraju da društvo im ne pomaže da se aktivnije uključe u brigu o deci.

Takav je slučaj sa stanovnicima Kalifornije, koji od vlasti zahtevaju da se u javnim tolaetima namenjenim muškarcima nađu stolovi zahvaljujući kojima će lakše promeniti pelene svojim bebama – baš kao što se oni nalaze u ženskim toaletima.


VIŠE: Kad gadljive tate menjaju pelene... (VIDEO)

„Ovaj zahtev pokazuje koliko su naše porodice sada moderne“, ponosan je senator Kalifornije Rikardo Lara.

Kalifornijsko zakonodavno telo izglasaće ovaj predlog kasnije ovog leta, a zahtev je potekao od strane očeva koji pripadaju gej populaciji i koji nisu mogli da koriste stolove smeštene u ženskim tolaetima, a njihovim bebama je bila potrebna nega.

VIŠE: Trikovi za menjanje pelena nemirnim bebama

„Devetorica od desetorice očeva koji žive sa svojom decom kažu da ih kupaju, prepovijaju i oblače svakog dana ili više puta nedeljno, pokazalo je istraživanje Centra za prevenciju i kontrolu bolesti“, rekao je za Ju-Es-Ej Tudej Dojin Ričards, jedan od očeva koji se zalaže za ovu novinu. „Želimo da se uključimo, ali ne razumemo zašto se i društvo ne uključi s nama.“

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.