Alisa Čavez pohađa poslednji razred srednje škole u Albukerkiju, ali je već patentirala neverovatan izum, koji će, nada se ona, spasti živote njenih najmlađih sugrađana. Ona je, naime, osmislila „Toplo sedište“, auto-sedište namenjeno bebama, koje prati temperaturu i alarmom upozorava roditelje da je dete u opasnosti.

VIŠE: Jednostavan izum dečaka koji bebama spasava živote

Alisin izum je, kako piše „Hafington Post“ tek u ranoj fazi izrade, zbog čega je ova devojčica pokrenula kampanju ne bi li prikupila neophodna finansijska sredstva za proizvodnju svojih revolucionarnih sedišta. Ona se nada da će se „Toplo sedište“ uskoro naći prodaji kako bi što pre počelo da spasava živote beba širom njene zemlje.

Inače, prema statističkim podacima, samo prošle godine je čak 44 bebe izgubilo život nakon što su ih roditelji ostavili u vrelim automobilima. Alisin izum neće sprečavati nemarne roditelje da zaboravljaju svoju decu, ali će ona, možda, biti bezbednija.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.