Ova tridesettrogodišnja trudnica, koja živi u Nikaragvi, ističe da će se baviti surfovanje sve dok joj to njeno telo bude dozvoljavalo – uprkos tome što su joj lekari preporučili da prestane da se bavi ovim rizičnim sportom.

"Čitav život sam bazirala na tome da budem u okeanu i da dobijam dobre talase. Bilo bi suludo promeniti to samo zato što sam u drugom stanju", rekla je Obermajerova za Hafington Post.

VIŠE: U osmom mesecu istrčala trku na 800 metara!

Ona priznaje da se medicinsko osoblje koje joj vodi trudnoću ne slaže s njenom odlukom da ne odustane od surfovanja, ali da je ipak odstala odlučna.

"To je deo mene. Surfujem već dvadeset godina. Doktor i babica su me upozorili da ne surfujem, iako kažu da je plivanje u redu. Ali oni nisu surfer  i ne razumeju ovaj sport. Jednostavno, slušam svoje telo, a kada se umorim, izađem iz vode", kaže  Holi.

VIŠE: Vežbanje u trudnoći

Naravno, ona se ne bavi ovim sportom kao ranije, već je morala da unese određene izmene u svoj način uživanja u surfovanju.

"Izbegavam gužvu jer ne želim da rizikujem da me neko udari i izbegavam velike talase, iz očiglednih razloga. Takođe, ne isprobavam nikakve lude poteze. Jednostavno, surfujem bezbedno i krećem na talas jedino ukoliko znam da mogu to da izvedem", objasnila je ova neobična trudnica.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.