Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednostavan izum dečaka koji bebama spasava živote

Jedanaestogodišnjak iz SAD osmislio je zanimljiv način da njegovi sugrađani više ne zaboravljaju da na visokim temperaturama iz automobila izvade svoje usnule bebe.

 Izvor: Foto: E-Z Baby Saver

Endru Pelam iz Nešvila je, naime, učestvovao u takmičenju „Rubber Band Contest“, u kojem učesnici predstavljaju najzanimljivije izume koji su zasnovani isključivo na lastišima. On je svoj rad prezentovao svojim poslednjim izuzom, koji je dobio naziv "EZ Baby Saver", čiji je cilj da spreči mame i tate da napuste automobile bez svoje dece.

Naime, reč je o jednostavnom lastišu, koji je zakačen tako da prekriva vrata, pa roditelji, kada pokušaju da napuste vozilo, ne mogu to da učine nesmetano – ovaj neobičan izum ih sprečava da tek tako izađu iz automobila i podseća ih da su nešto zaboravili.

Kako je ovaj dečak objasnio za nešvilske medije, pri stvaranju svog izuma je bio inspirisan nesrećnim događajima koji u njegovoj državi nisu retki. Štaviše, on je istakao zapanjujuću statistiku – čak 38-oro dece godišnje u Americi izgubi život nakon što ostanu sama u automobilima jer su ih roditelji zaboravili.

"Nadam se da će moj izum spasti makar jedan život. Tada ću moći da kažem da je uspešan", smatra Endru.

Software:Google

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica