Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi način ublažavanja bolova tokom porođaja

Ukoliko ne mislite da ćete se adekvatno nositi s bolom prilikom donošenja bebe na svet, a radije se ne biste odlučili za epiduralnu anesteziju, medicina ima idealno rešenje za vaš problem. Štaviše, možda se tokom porođaj i nasmejete! ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Gas za smejanje, neka vrsta azotnog oksida, do sada se u razvijenim zemljama najčešće koristio kao anestezija kod stomatologa, a sve traženiji postaje i prilikom porođaja. Tako se u Australiji, Novom Zelandu i Kanadi koristi u 80 odsto porođaja, dok je drugim zemljama ova praksa potpuna nepoznanica.

Gas za smejanje je bio praksa 1930, a zamenile su ga naprednije anestezije, narkotici i epiduralne anestezije koji su po delovanju znatno snažniji.

"U Americi je plin sve popularniji među ženama koje se odlučuju za prirodni porođaj bez epidurala",objašnjava dr Vilijam Kaman, direktor porodilišta u Bostonu dodajući da je prednost što žena sama može da dozira koliko će plina uzeti u bilo kom trenutku, a jedina negativnost je što je plin za neke žene preslab, prenosi Blic Žena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica