Ginekolog iz američke savezne države Mejn bavi se ovim predivnim poslom već pune dve decenije, a ovu neobičnu tradiciju započeo je pre četiri godine, kada je u vreme Božića mališanima ispleo tople kapice i time bio prvi od kojih su oni dobili poklone. On je tada kupio knjigu koja sadrži detaljna uputstva za pletenje čak pedeset različitih kapica i tada je počela priča o ovom jedinstvenom lekaru.

"Kupio sam knjigu kako bi moja deca uživala u njoj", objašnjava dr Sansoneti i ističe da je vrlo brzo i sam počeo da se interesuje za pletenje.

Prva kapa koju je ispleo bila je veoma sitna, zbog čega je odlučio da je pokloni prvoj narednoj bebi kojoj pomogne da ugleda svetlost dana. Kada je video izraz iznenađenja i radosti na licu ponosne mlade majke tog deteta, odlučio je da isplete još mnogo kapica.

Od tada do danas, dr Robert je ispleo više od dve stotine kapa, a otkriva da plete dok čeka da njegovim pacijentkinjama počne porođaj. On ističe da ova darovanja nisu samo simpatični gestovi, već da na taj način pomaže i bebama da zadrže toplotu u telu jer novorođenčadima često opada temperatura.

"Da ne pominjemo što veoma usreći majke", ponosan je dr Robert Sansoneti.

Sve njegove kape imaju natpis "Bebeća kapica doktora Boba", a on vodi i vedri blog o svojim bebama i kapicama koji nosi ovaj ljupki naziv.

Uživajte u neodoljivim fotografijama!

Za razliku od većine lekara koji čestitaju majci na rođenju deteta i uspešnom porođaju i odu, dr Robert Sansoneti posvećuje više pažnje mališanima kojima pomaže da dođu na svet: plete kapice koje daruje svojim malim drugarima!