Tokom razgovora za „Dejli Mejl“, Anabel se prisetila svoje prve trudnoće.

„Na mom prvom pregledu je sve bilo u redu, ali su mi lekari,  samo nekoliko nedelja kasnije, rekli da postoji problem“, rekla je Anabel i objasnila da se kod bebe formirao defekt nervne cevi zbog čega je moralo doći do prekida trudnoće.

„Bilo je užasno“, priseća se ona. „Nikada ranije nisam čak ni čula za to stanje, zbog čega je to bio strašan šok. Doktori su mi rekli da je moguće da je do toga došlo zbog nedostatka folne kiseline i da je postojao samo jedan procenat šanse da dođe do ishoda do kojeg je došlo.“

Nakon tragičnog gubitka prvog deteta, Anabel i njen suprug Džejms pomislili su da se nikada neće ostvariti kao roditelji. Ipak, samo dva meseca kasnije, saznali su da će dobiti blizance, a nešto kasnije su se ponovo iznenadili – Anabel je nosila identične trojke!

„Trebalo nam je nekoliko dana da shvatimo šta smo čuli. Iako ovu vest ne bismo menjali ni za šta na svetu – bio je to veliki šok“, priznala je buduća mama.

Ona planira porođaj carskim rezom u velškoj Univerzitetskoj bolnici nekoliko nedelja pre termina kako bi izbegla moguće komplikacije. Ona je sada je u 23. nedelji trudnoće i priznaje da je pomalo uplašena.

„Osećam se prilično nervozno zbog svega. Oni će biti veoma sitne građe kad se rode i moraće da ostanu  u bolnici između šest i deset nedelja“, zabrinuta je Anabel.

Inače, njene identične trojke su muškog pola. Njeni dečaci dele jednu posteljicu, što je izuzetno redak slučaj. Štaviše, smatra se fenomenom – stručnjaci navode da se začeće identičnih trojki prirodnim putem dogodi tek u jednom od milion slučajeva, a prema nekima čak u jednom od sto miliona!