Ona se obratila lekarima kada je u 32. nedelji trudnoće osetila nesnosne bolove. Stručnjacima je tada naglasila da joj je uriniranje otežano i da je primetila da se njena beba ne pomera onoliko koliko bi bilo očekivano.

Iako su svi prethodni pregledi pokazali da je njena trudnoća potpuno normalna, lekari zaposleni u bolnici u gradu Mvanza utvrdili su da se beba, zapravo, nalazi u – stomaku. Ranija dva ultrazvučna pregleda pokazala su da je sve uobičajeno, a medicinski radnici su simptome na koje se trudnica žalila pripisali mogućoj anemiji i infekciji.

Šta je vanmaterična trudnoća?Vanmaterična trudnoća prestavlja stanje kada se olođena jajna ćelija razvija izvan materice. Postoje tri vrste ovakve trudnoće: tubarna, abdominalna i ovarijalna. Iako nije strogo vanmaterična, postoji i cervikalna trudnoća, koja se razvija u sluznici vrata materice.

Međutim, pregled u 32. nedelji pokazao je da je ova trudnoća sve samo ne tipična, jer – pored toga što se dete nije nalazilo u materici – nisu postojali embrionalni omotač niti amniotička tečnost. Ipak, beba je rasla i razvijala se normalno! Stručnjaci veruju da je do ovako neobične trudnoće došlo jer je oplođena jajna ćelija „izbačena“ iz jajovoda dospela u abdomen.

Ubrzo je izvedena operacija kojom se ova mama porodila, a na svet je došla devojčica teška 1,7 kg. Iako je mlada mama patila od anemije, zbog čega je transfuzija krvi bila neophodna, i ona i njena ćerkica osećale su se odlično i ubrzo nakon porođaja su napustile bolnicu.