Oven je veseli mališan koji ima neprijatan zdravstveni problem – boluje od Švarc-Džempelovog sindroma, koji deluje tako da se njegovi mišići grče.  Reč je o retkom genetskom poremećaju, zbog kog se Oven ranije plašio da izađe napolje, osećajući da je drugačiji od ostale dece. Ipak, to se promenilo kada je u njegov život ušetao neodoljivi pas po imenu Hači.

Ni sam Hači nije imao lak život: nasilnici su ga vezali za železničku prugu, nakon čega ga je udario voz, a ovaj simpatični pas je izgubio rep i jednu zadnju nogu. Ovenov otac pronašao ga je u centru za nezbrinute životinje i odlučio da ga udomi, što se pokazalo kao odlična odluka, jer su on i Oven postali nerazdvojni.

Uz to što je Oven dobio prijatelja, on se oslobodio svojih strahova i počeo da izlazi napolje, slobodnije razgovara s neznancima i lakše podnosi redovna bolnička lečenja.

Štaviše, zahvaljujući zapanjujućoj priči o hrabrosti i ljubavi, Hači i Oven osvojili su nagradu „Međunarodnog fonda za dobrobit životinja“ i njihova sreća i prijateljstvo su sve jači.