Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Devojčica koja spasava živote maca

Neodoljiva mala umetnica prodajom svojih likovnih dela pomaže udruženju koje se bavi udomljavanjem i lečenjem mačaka lutalica.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Četvorogodišnja Džejla Glemba je umetnica u usponu, čija su dela  spasla živote stotina uličnih mačaka. Ova neobična devojčica uživa u slikanju akrilnim bojama, a njena mama Kristin remek-dela svoje male umetnice kasnije prodaje putem Fejsbuka kako bi prikupila finansijska sredstva za udomljavanje napuštenih maca.

Džejla shvata da svojom ljubavlju prema umetnosti pomaže usamljenim i napuštenim životinjama, kakva je nekada bila i njena mačka Gnarli, ali njena majma objašnjava da Džejl nije ni svesna koliko ona doprinosi spasavanju života. Naime, samo prošle nedelje su slike ove devojčice prodate za ukupno 775 dolara, zahvaljujući aukciji na društvenoj mreži Fejsbuk.

"Ona zna da se tim novcem pomaže macama, ali nije ni svesna koliko", kaže ponosna mama Kristin.

Inače, Džejlina inspiracija su upravo ove životinje, pa su one čest motiv na njenim slikama, a njena mama je medijima otkrila da mnogi kupci čak naručuju slike svojih mačaka. Akciju čiji je Džejla glavni akter podržali su pitsburški Tim za brigu o mačkama lutalicama i veterinarska klinika u Tarentumu, koji upravljaju sredstvima radi pomoći svim napuštenim macama u pensilvanijskom gradu Pitsburgu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica