Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svaka treća majka radije bi bila domaćica

Karijera ili majčinstvo? Novo britansko istraživanje je pokazalo da bi mnoge žena nakon porođaja pre odabrale da ostanu kod kuće i odgajaju dete, nego što bi se vratile na posao, ali da ih finansijska situacija sprečava u ovom izboru.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Britanska vlada sprovela je istraživanje gde je čak 60 odsto ispitanica reklo da bi želele da rade skraćeno radno vreme, kako bi mogle što više pažnje da posvete svojim mališanima. Tom prilikom oko 30 odsto majki je potvrdilo da bi se, da im nije neophodna zarada, u potpunosti odrekle svoje karijere i postale domaćice.

Na prekovremeni rad pristalo bi samo 23 odsto majki, čak i ako bi uspele da pronađu savršeno rešenje za brigu o svojoj deci, kao što su jaslice, obdanište ili baka – servis.

Ovim istraživanjem otkriveno je da je broj žena koje bi volele da budu kod kuće i brinu o svojoj deci sve veći, iako savremeno društvo to zanemaruje insistiranjem na tome da žene žele karijeru.

"Smatram da bi, umesto ulaganja u ustanove za brigu o deci, svim majkama koje žele da provode više vremena sa svojom decom trebalo to zakonskim regulativama i omogućiti", prokomentarisala je Lora Perins, načelnica udruženja "Mothers at Home Matters".

Kako prenose Vesti online, najugroženije su žene nižeg socio – ekonomskog statusa, ali ni ženama sa jako visokim standardom nije svejedno da svoje dete ostave u rukama stranca.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica