Kao petnaestogodišnjakinja, Škotlanđanka Ema Stjuart je imala takvu figuru da joj je gotovo svaka devojka mogla pozavideti. Međutim, za Emu to nije bilo dovoljno. Imala je želju da do leta naprasno oslabi, a takva odluka je bila preteška za telo tinejdžerke. Tada je počela borba sa anoreksijom koja je trajala narednih osam godina.


Kako je vreme odmicalo, Ema je gubila na svojoj telesnoj težini. Sa dvadeset i pet godina imala je nešto manje od 30 kilograma! U tom periodu, njena dnevna ishrana je obuhvatala samo jednu jabuku i 150 laksativa.
Čak i kada su je doktori upozorili da narušava svoje zdravlje, ali i život, Ema nije odustajala od svoje zamisli. Jednostavno nije želela da sluša savete lekara, jer joj je jedino važno bilo da bude mršava.


Međutim, kada je u jednom trenutku shvatila koliko se njena porodica i prijatelji zaista brinu oko njenog zdravlja, kao i da se plaše hoće li preživeti, donela je odluku da prestane sa dugogodišnjim načinom života.
Podstaknuta podrškom svojih bližnjih, Ema je polako počela da dobija na telesnoj težini, i u narednom periodu dostigla 50 kilograma.


Tada je upoznala dečka po imenu Dejvid, koji joj je pružio podršku i pomogao joj da prebrodi povremene krize.


"Dejvid mi je pomogao da prihvatim svoje telo onakvo kakvo ono jeste. Bili smo zaista srećni, i uskoro smo počeli da živimo zajedno. Jedino što nam je nedostajalo bila je beba", izjavila je Ema za "Daily Mirror".
Međutim, Ema se plašila da je rođenje deteta za nju nemoguće, zbog nekoliko godina nezdravog života. Mislila je da njeno telo neće moći da se izbori sa trudnoćom. Srećom, sudbina je imala lepo iznenađenje. Nakon nekoliko meseci, Ema je zatrudnela.


U toku trudnoće, Dejvid je za Emu bio velika podrška, budući da se povremeno kod Eme javljao strah da će se previše ugojiti.


Nakon porođaja, Ema je odlučila da je jednom zauvek ostavi iza sebe svoj nekadašnji način života. Rođenje ćerke Kejsi, za nju je bio pravi spas.


"Jako sam srećna što sam živa i što imam tako lepu devojčicu", rekla je Ema. "Osećam se divno kada je Kejsi uz mene i kada pazim na nju. Pomogla mi je više nego što je bilo koji doktor mogao."

Danas, dve godine nakon rođenja deteta, Ema ima 70 kilograma i njen prioritet je samo i isključivo njena ćerka.


"Kad god sam u iskušenju da ne jedem, pogledam u Kejsi i nateram se. Zaista mi je spasila život", zaključila je Ema Stjuart.