Tridesettrogodišnju Amerikanku je saznanje da je trudna potpuno šokiralo.


"Bila sam ubeđena da više neću rađati decu", izjavila je Triš Stejn za sajt chicago.cbslocal.com, i dodala da ona i njen suprug Džon imaju dvoje dece, kao i to da je maćeha trojici dečaka iz suprugovog prvog braka.
Takođe, Triš Stejn je objasnila da u prethodnih nekoliko meseci nije osetila pokrete fetusa, kao i da joj se telesna težina nije povećala. Pored toga, još jedna nelogičnost u Trišinoj trudnoći je da je njen suprug uradio bazektomiju, odnosno trajni metod sterilizacije.


Amerikanka se već neko vreme pripremala za polumaraton, te je u nedelju trčala gotovo dva sata.


"Imala sam veoma snažne bolove u leđima u nedelju uveče. Istuširala sam se toplom vodom, ne bi li mi pomoglo", rekla je Stejnova i dodala da su narednog dana, u ponedeljak, bolovi bili još jači. Mislila je da je na treningu istegla mišić.


Ubrzo su bolovi postali nepodnošljivi, te je Trišin suprug pozvao hitnu pomoć.


Nakon ispitivanja u bolnici, lekari su Triši i njenom suprugu rekli da su otkrili kucanje bebinog srca. Ubrzo potom, u popodnevnim časovima, Triš je rodila ćerku.


Beba je rođena pet nedelja ranije, teška 2,9 kilograma i dugačka 48 centimetara. Devojčica je dobila ime Mira, kraće od Miracle (u prevodu sa engleskog jezika: Čudo).