Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kućni poslovi udvoje za srećniji brak!

Istraživanje koje su sproveli Univerzitet u Misuriju i Državni univerzitet u Juti pokazalo je da brak bolje funkcioniše kada supružnici zajedno rade sve kućne poslove nego kada ih dele među sobom.

  Izvor: Foto: Thinkstock

U istraživanju je učestvovalo 160 parova, odnosno njihove navike u izlaženju na kraj sa održavanjem doma i podizanjem dece.

Rezulatati studije pokazuju da muškarci rade duplo više po kući nakon što dobiju dete, dok majke rade čak pet puta više. Takođe, očevi koji imaju dobre odnose sa decom i koji rado pomažu suprugama u izvršavanju kućnih poslova, su zadovoljniji i žive u srećnijim brakovima. 

Tradicionalno mišljenje je da muškarci treba da rade fizički zahtevnije poslove, dok su ženama prepušteni npr. usisavanje i pranje. No, istraživanje pokazuje da je ovo greška i da nije bitno ko šta radi, već koliko su ljudi zadovoljni podelom rada.

"Otkrili smo da su žene zadovoljnije podelom kada rade zajedno sa muževima," rekla je profesorka Erin Holms.

Većina roditelja u studiji su starosti između 25 i 30 godina i imaju dete od 5 ili manje godina. Holms je izjavila da je "ovaj period života, kada su deca mala, potencijalno jako izazovan za parove". Posmatran je odnos i vreme koje očevi provode sa decom i zaključak je da za žene dobar odnos muževa sa decom jedan od uslova za dobar brak.   

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica