Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Televizijski prenos – iz majčinog stomaka

Najnoviji hit u nemačkim studijima za ultrazvuk je tzv. vizualizacija nerođenih. Ovaj novi vid zabave budućim roditeljama omogućava posmatranje trodimenzionalnih portreta fetusa u boji.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Izvor: dw.de


"Markus Hekeman nepune dve godine nudi ovu uslugu u bavarskom gradiću Ajhahu. Budući roditelji kod njega mogu 30 minuta da gledaju trodimenzionalnu sliku svog fetusa u boji snimljenu ultrazvučnom kamerom. Tu nema nikakvih medicinskih pregleda – sve se dešava isključivo sa ciljem da zabavi roditelje.

Roditelje uvek najviše zanima kako izgleda lice fetusa: podrazumeva se da već tada počinju procene "na koga više liči, na majku ili oca" i da se prave fotografije sinova i kćerki starih "minus mesec i po dana" za porodični album. Naravno da može da se dobije i DVD sa kompletnim snimkom "seanse". "Ljudi su oduševljeni", kaže Hekeman, "sa trodimenzionalnim ultrazvukom odlično može da se snimi lice deteta. Ono se najbolje vidi između 22. i 34. nedelje trudnoće!". Ime Hekemanovog studija "preti" da postane i nezvanični naziv najnovije zabave: "Babyfacing" – slikanje portreta fetusa.

3D snimak oko 100 evra
"Jedna seansa sa dvodimenzionalnim ultrazvukom košta 35 evra. Onaj ko želi da vidi trodimenzionalne snimke, mora da izdvoji između 80 do 100 evra, a CD ili DVD sa snimcima koštaju daljih 20 evra. Inače, trodimenzionalni ultrazvuk ni na koji način nije rizičan po zdravlje trudnice. To je nedavno potvrdila i Univerzitetska klinika u Frankfurtu.


Fetus - žurke

Frankfurter algemajne cajtung prenosi da u SAD sada postoje i „fetus-žurke“ na kojima se uz projekcije trodimenzionalnih slika iz majčinog stomaka na više velikih ekrana služe sendviči i šampanjac. Markus Hekeman je protiv tog trenda, jer se njime „prelaze određene granice“. Ipak, on vidi da će u bliskoj budućnosti posmatranje događaja u majčinom stomaku postati mnogo pristupačnije i rasprostranjenije, jer već danas postoje aparati za ultrazvuk veličine mobilnih telefona, a preko interneta mogu da se kupe aparati za slušanje otkucaja srca fetusa – koštaju oko 90 evra".

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica