Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Kini dozvoljeno jedno dete i jedan pas

Politika jednog deteta omogućila je Kini da obuzda rast stanovništva, pa vlasti Šangaja računaju da će istom restriktivnom merom uspeti da ograniče broj kućnih ljubimaca u gradu.

Izvor: S media

Kineska vlada je počela da sprovodi politiku jednog deteta pre trideset godina. Ovaj zakon je još uvek na snazi mada se više ne primenjuje tako rigorozno kao na početku. Namera vlasti u Šangaju je da se on ne samo zadrži, veći i da se proširi na pse.


U Šangaju danas pored 20 miliona stanovnika živi i 800.000 pasa, od kojih 25 odsto nije propisno registrovano. Novim zakonom bi bilo zabranjeno držati više od jednog psa po domaćinstvu, a zakonodavci se nadaju da će, kao i u slučaju dece, nova mera uroditi plodom.

Zakon, koji bi počeo da se primenjuje od iduće godine, predvidja i strože kazne za lavež i napade pasa kao i nečišćenje psećeg izmeta - pojave koje ugrožavaju bezbednost i zdravlje stanovništva.


Da pre tri decenija nije uvela politiku jednog deteta, Kina bi danas imala 400 miliona stanovnika više, tvrdi kineska komisija za planiranje porodice koja je jedan od inicijatora ovog zakona.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica