Amanda je bila u šoku i u suzama kad su trudovi počeli, ali sada taj trenutak ne bi menjala ni za šta na svetu.

Amanda Frensis, 26, bila je zapanjena kada joj je doktor u julu saopštio da je u drugom mesecu trudnoće, a dan nakon toga dobila je trudove. Ona je uradila šest testova na trudnoću kada joj je menstruacija izostala, ali svi su bili negativni.

Amanda, šef kuhinje u poslastičarnici u SAD-u, je čak išla na planinarenje u osmom mesecu i radila prekovremeno tokom cele trudnoće. Nesvesna činjenice da je trudna, ona je mislila da je jednostavno debela ili naduvena, dok su joj neki prijatelji čak rekli da je smršala.

Beba Kelin je rođena 20. jula i svi dobri prijatelji su istog trenutka požurili da kupe sve što je neophodno za novorođenče.

Bila sam zbunjena i u suzama

Pre nedelju dana, novopečena mama se vratila u svoj rodni grad u potrazi za poslom i jaslama za svoju novopridošlu radost.

Amanda kaže: "U trenutku kada sam saznala da sam trudna, bila sam u šoku. Uvek sam mislila da je trudnoća jako očigledna stvar. Bila sam uplašena činjenicom da ću roditi. Zbunjena i u suzama. Bila sam i srećna, jer uvek sam želela decu, ali difinitivno nisam očekivala da će se to na ovaj način desiti."

Šest testova na trudnoću, u periodu između drugog i petog meseca trudnoće, i svi su bili negativni.

"Osećala sam se pomalo naduveno, a ustvari sam izgubila na kilaži. Pokušavala sam da odem kod lekara, ali je konstantno odlagano. U svakom slučaju nisam mislila da se radi o nečemu ozbiljnom.”

Moj šef je jedina osoba koja mi je rekla da izgledam trudno

"Jedini simptom koji me je naveo da posumnjam da sam trudna i uradim testove je činjenica da mi je menstruacija izostala."

"Imala sam veliku žudnju za meksičkom hranom skoro svaki dan. Sada više ne. Takođe sam samo želela hladnu hranu da jedem. Sveže voće, povrće, sladoled. Nisam želela ništa toplo da jedem. Takođe mi je bilo mučno da završim čitav obrok jer nisam imala apetit."

"Što se tiče jutarnje mučnine, jeste se javljala, ali blaga, tokom prvih par nedelja, ali to sam pripisivala stomačnom virusu, jer svi na poslu su bili bolesni. Srećom imala sam averziju prema alkoholu u toku trudnoće."

"Interesantno je da su svi komentarisali da sam smršala, a ja sam bila u osmom mesecu. Moj šef je jedina osoba koja mi je rekla da izgledam kao da sam trudna. Ja bih mu odgovorila da nisam trudna, već debela."

5 sigurnih znakova da je porođaj blizu: Šta trudnica oseća kada krenu kontrakcije?

Trudna sam, navodno, dva meseca

Tokom prve posete lekaru opšte prakse, koji joj je izvadio krv, rečeno joj je da je u drugom mesecu trudnoće.

To je bio šok za nju, ali s obzirom da je oduvek želela decu, shvatila je da ima vremena da pripremi sve.

"Saznala sam dan pre porođaja da sam, navodno, u drugom mesecu trudnoće. Te noći dobila sam grčeve i krvarila u tragovima. Ujutru sam najnormalnije otišla na posao, ali su "grčevi" postali toliko jaki, da nisam mogla da stojim."

"Otišla sam u Hitnu pomoć, ubeđena da ću imati pobačaj. Odmah su mi uradili ultrazvuk i sećam se da je neko promrmljao "Moj bože", ja sam počela da plačem i očekivala da ću čuti ono najgore."

"Malo je reći da sam bila u šoku kada sam čula da sam u osmom mesecu trudnoće i da je došao trenutak da se porodim. Nisam mogla da prestanem da plačem. Nije mi bilo jasno šta je sledeće što treba da uradim. To je bio lud dan."

Jedino što mi je prolazilo kroz glavu je da nisam spremna

"Jedino o čemu sam razmišljala je da nisam spremna, da ne znam ništa o čuvanju beba i da ću morati da ga dam na usvajanje."

"“Bio je slabašan i morali su da urade carski rez. Bilo je jako strašno. Sve se odvijalo prebrzo."

“Kada se rodio, rešila sam da ću uraditi sve u mojoj moći da ga zadržim i da ga ne dam na usvajanje."

"Devet sati nakon što su trudovi počeli, stigao je Kelin od 1,9 kg. Prijatelji i porodica su pohrlili u pomoć i iskupovali sve neophodno za tek rođenu bebu."

"Nisam imala predstuvu kako da se staram o bebi".

Priznala je: "Prvo sam pozvala moju najbolju prijateljicu Džes. Neizmerno sam srećna što imam nju za prijatelja. Bez nje nikad ne bih uspela da prođem kroz sve ovo."

"Od kada sam postala mama, moj život je definitivno malo teži. Nisam imala predstavu kako se bebe čuvaju ili kako treba majka da se ponaša. Neophodan mi je bio period adaptacije, ali sada se polako uhodavam."

Pala sam niz stepenište sa mačkom u ruci

"Najčudnije od svega je kada se setim perioda trudnoće i svih ludih stvari koje sam radila. U petom mesecu sam pala niz stepenište dok sam mačku držala u rukama. Izdržala sam petočasovno tetoviranje u šestom mesecu i otišla na jednonedeljno putovanje u Virdžiniju,  sa mojom prijateljicom Džes, u sedmom mesecu. Vozile smo se cele noći, tačnije 14 sati da bi stigle tamo, išle smo na planinarenje, a ja sam se penjala i po stenama."

"Imam fantastičnu sliku, gde čučim na steni, na koju sam se pre toga popela, i obožavam da je pokazujem ljudima i da naglasim da sam se mesec dana nakon toga porodila."