Budući da se mame danas sve češće suočavaju s lošim komentarima i prekim pogledima prilikom dojenja na javnom mestu, većini mama nije prijatno da u kafiću ili restoranu nahrane svoju bebu. Zbog toga su prinuđene da se kriju u toaletu ili da na nekom drugom skrivenom mestu podoje svoje mališane.

VIŠE: Kada je dojenje na javnom mestu zabranjeno... (FOTO)

Međutim, ima ugostiteljskih objekata koji tome žele da stanu na put.

Takav je slučaj s čeltenhemskim kafićem čije ime mediji ne prenose, a koji je istakao natpis: „Mame koje doje, ’upadajte’  i dobićete besplatnu šoljicu čaja ako vam je potreban predah... Ne morate da jedete, ne morate da pitate – molimo vas, opustite se“.

VIŠE: Šaljiva pesma o dojenju u javnosti (VIDEO)

Tako će majke koje sa svojim bebama svrate u ovaj lokal imati priliku da uživaju u čaju, bez obaveze da tu kupe i obrok, predahnu i podoje svoju bebu na miru.

Takođe, budući da često dojenje može izazvati dehidraciju, ova šolja čaja će im dobro doći, a one i njihove bebe biće bezbrižne i odlično raspoložene.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.