Izloženost epiduralnoj anesteziji tokom porođaja nije povezana sa autističnim poremećajima kod dece, pretpostavlja studija sprovedena na deci iz Danske, dok se vrlo mali rizik pokazao u istraživanju u Kanadi.

Andres Precman Mikelsen i njegov tim radili su istraživanje na deci rođenoj u Danskoj od januara 2006. do decembra 2013. Istraživanje je ukljucilo 479,178 dece, od kojih je 19,4 posto bilo izloženo epiduralu tokom trudnoće. Rezultati su pokazali da je u tom periodu svega 1,3 posto mališana od ukuponog  broja imalo autizam.

Drugo istraživanje, koje je vršeno u Kanadi od 2000. do 2014. godine, uključilo je malo manji broj dece, ali je 28,7 posto njih bilo izloženo epiduralu. Ispostavilo se da je 1,53 posto mališana imalo autizam nakon epidurala, a 1,26 posto je imalo autizam nevezano za epidural.

Ovo su vrlo mali procenti da bi se mogla pokazati veza između epidurala i autizma, a naučnici smatraju da majke definitivno ne treba da se brinu da će epidural dovesti do razvoja autizma kod deteta.