Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SJAJNE VESTI - 10.000 DINARA ZA MAME DECE MLAĐE OD 16 GODINA: Evo gde i kada treba da se prijavite za jednokratnu pomoć

Jednokratna pomoć od 10.000 dinara koju mogu da podignu mame dece mlađe od 16 godina - evo do kada je rok da se prijavite i gde treba da popunite podatke.

 Pomoć od 10 000 dinara za decu mlađu od 16 godina. Izvor: Shutterstock

Prijava za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara počinje u nedelju 20. avgusta i trajaće do 20. septembra, na adresi idp.trezor.gov.rs, nakon čega će novac biti i isplaćen. Podnosilac prijave, odnosno majka, unosiće broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac, objavio je ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu.

Kako bi prijava bila što jednostavnija, majke neće morati da unose matične brojeve dece, da bi se smanjila mogućnost za grešku prilikom unosa podataka. Od prijavljivanja su izuzeti hranitelji deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć i primaoci novčane socijalne pomoći, što znači da će njima novčana pomoć biti uplaćena automatski, bez podnošenja prijave.

Ova pomoć može se dobiti za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, a koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma. To znači da su obuhvaćena i deca koja sada imaju 16 godina, a koja prošle godine nisu ispunjavala uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina, jer su imala manje od 16 godina.

(Zelena učionica/Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica