Iako stručnjaci redovno ističu da batine nisu dobre, postoje ljudi koji i dalje savetuju povremeno udaranje deteta ukoliko nije dobro. Jedna mama rešila je javno da se obrati ženi koja ju je posavetovala u tom smeru.

Ova mama je na Tiktoku objavila video i objasnila zašto nikada neće tući svoju decu. "Žena mi je rekla da bi ona svoju decu tukla da su imala napad besa kakav je imalo moje dete", napisala je Keli uz objavu.

"Sve što dobijamo udaranjem deteta jeste da dete bude više besno. Dakle, nećete zaustaviti bes, a vi nećete više biti sigurna luka za dete. Ovako nećete zaustaviti ni buduće ispade. U budućnosti će dete potiskivati svoje emocije jer ne dobija ljubav koja mu je potrebna kada mu je teško", objasnila je ona javno.

Mama je udaranje deteta nazvala i zlostavljanjem, a uz to nimalo ne podržava one koji govore da deca ne smeju da imaju ispade besa i teranje deteta da emocije zadržava u sebi. "Ja imam 31 godinu i nemam emocije pod kontrolom, a kako onda to očekujete od deteta?"

@kellymedinaenos

Reply to @mikaelajaderobert I said what I said. ✨

♬ original sound - Kelly Medina Enos

O komentaru koji je dobila od žene i savetu da treba da istuče dete, ona je imala konkretan stav. "Moramo imati na umu da je žena verovatno dobijala batine, a možda i njena majka. Ona je najbolje učila u odnosu na ono što je imala pred sobom. Sada u 2021. imamo inrternet, imamo pristup različitim stilovima roditeljstva. Imamo priliku da iz deteta izvučemo najbolje", rekla je mama.

izvor: yumama