Igrališta su više od zabavnih mesta na kojima dete može provesti slobodno vreme. Igrališta su odličan teren za razvijanje motorike i važnih socijalnih veština. A okruženje u kom deca žive i rastu najbolji je učitelj. Zato je stanovanje u Park distriktu Belgrade Waterfront-a dobitna kombinacija za celu porodicu – mališani će moći da se prepuste nesputanoj igri na igralištima Savskog parka, roditelji će zahvaljujući blizini svega što im je neophodno moći da optimalno organizuju svoj dan, a svi zajedno imaće mnogo više kvalitetnog vremena koje provode uživajući u aktivnostima koje ih ispunjavaju.

A na koje sve načine sadržaji Savskog parka od vaših mališana prave spretne, snažne i brze male ljude?

Igranje na nadzemnoj opremi pomaže deci da izgrade finu i grubu motoriku. Klinci na komplikovanim spravama vežbaju male pokrete (hvatajući se za šipku) i velike pokrete (njihanje sa jedne šipke na drugu). Specijalno kreirano igralište odlično je i za decu koja imaju probleme sa planiranjem. Učenje kako da prebace ruku od šipke do šipke pomaže im da usavrše koordinaciju i ravnotežu, da procene gde je sledeća šipka u odnosu na njihovo telo. Penjalice koje poboljšavaju spretnost deteta i posebno dizajnirane interaktivne sprave u Savskom parku pomažu deci da izgrade svest o svom telu.

tri-aktivnosti-na-igralistu-za-razvoj-motorike-kod-dece

FOTO: Belgrade Waterfont, promo

Penjanje, provlačenje, prebacivanje… uče klince koji su delovi tela i šta njima mogu da rade, uče gde je gore, dole, levo i desno. Penjanje podstiče rešavanje problema i predviđanje šta će se dogoditi: "Gde bi trebalo dalje da ide moja desna noga? Kako ću sići ​​sa vrha?" Vežbanje ove vrste fleksibilnog razmišljanja kasnije će im pomoći i u društvu napolju, ali i u učionici, na časovima.
Igranje loptom

tri-aktivnosti-na-igralistu-za-razvoj-motorike-kod-dece

FOTO: Belgrade Waterfont, promo

Fudbal, košarka, rukomet, stoni tenis….pomažu u razvoju dece na mnogobrojne načine. Dok se igraju, klinci smišljaju kako da drže, dodaju, bacaju ili šutiraju loptu, što je jedna od ključnih stavki u građenju koordinacije. Osim toga, igrajući se loptom, deca moraju da donose odluke i da smišljaju strategije u hodu, što pomaže kod kritičkog razmišljanja i rešavanja problema. Multifunkcionalni sportski teren u Savskom parku Belgrade Waterfront-a idealan je da sa svojim mališanima odigrate utakmicu ili partiju. Osim što ćete se lepo zabaviti, učinićete veliku uslugu motoričkom razvoju svog deteta i zbližavanju sa porodicom.
Igra vodom

tri-aktivnosti-na-igralistu-za-razvoj-motorike-kod-dece

FOTO: Belgrade Waterfont, promo

Igra vodom, osim što je beskrajno zabavna, takođe je i edukativna. Pomaže deci da razviju koordinaciju oko-ruka i koncepte matematike i nauke. Takođe poboljšava socijalne veštine i podstiče saradnju.

Jedinstveno waterplay igralište u Belgrade Waterfront-u pruža beskrajne mogućnosti za razvoj fine i grube motorike dece različitih starosnih grupa. Deca će poboljšati finu motoriku i koordinaciju očiju i ruku kroz akcije poput sipanja, prskanja, ribanja, mešanja i stezanja.

Igra na waterplay igralištu je neverovatno senzorno iskustvo koje ih upoznaje sa teksturama (klizavo, glatko…) i temperaturom.

Za one koji zamišljaju život u mirnom gradskom okruženju, a istovremeno u poslovnom delu grada, stambene zgrade Park distrikta – BW Scala, BW Libera, BW Sole i kompleks BW Quartet – životni su prostor u kojem će im se svaki dan činiti dužim. U neposrednom dodiru sa prirodom, funkcionalni stanovi sa terasama, obiljem dnevne svetlosti i prelepim pogledom, prvenstveno su namenjeni porodicama koje žele da im deca rastu u prirodnom, zdravom, izazovnom mestu punom mogućnosti za zabavu, igru i razvoj tela, mozga i duha.