Deveti mesec trudnoće sa sobom donosi brojne brige. Sa jedne strane jedva čekaš da upoznaš to maleno stvorenje koje te šutira, a sa druge misliš o veelikom broju stvari.

Kako bih se malo opustila, rešila sam da deo kupovine za bebu obavim sa mamom. Kao i svaka buduća mama, slušam savete sa svih strana, ali sam se odlučila za pomoć samo jedne - one koja je mene odgajila.

Tako smo, nakon kupovine čarapica i ostalih sitnica, moja mama i ja nastavile da kupujemo kozmetiku. Našle smo se u moru proizvoda, sa domaćim i stranim imenima, sa raznim deklaracijama i odličnim reklamama. Bilo mi je prilično teško da donesem odluku. Nisam bila sigurna šta je to najbolje, uzimala sam nasumično bočice, čitala šta piše na njima, razmišljala i upoređivala.

Mama me nije pratila. Na sva moja razmišljanja i nedoumice, u moru svih tih bočica na policama, ona je ciljano krenula ka onoj plavoj. "Ovo uzmi i ne razmišljaj. Ovo je sto posto provereno", rekla je otvorivši čep. Istog trenutka, miris kupke me je potpuno opio. Odmah sam se setila detinjstva, nekog najnežnijeg perioda. Taj lagani miris najmanjih bebica izazvao je neku posebnu, nostalgičnu emociju.

Pogledala sam u bočicu ne bih li videla koji proizvod je u pitanju, mada sam već po mirisu znala - Becutan.

Moja mama je koristila Becutan kada smo brat i ja bili mali. Tetke koje su dosta mlađe od nje takođe su ga koristile. U moru svih drugih proizvoda, jedino u njega sam imala poverenja, jer ima tradiciju dugu već 40 godina. Pored tradicije, proverenosti od strane mame i mojih tetki, on je svojim opojnim mirisom izazvao neku naročitu emociju.

Kada sam, pored maminog odobrenja, dobila potvrdu da su svi proizvodi klinički i dermatološki testirani, uz preko 40 godina tradicije, nisam imala nijednu nedoumicu. Odmah smo uzele ono osnovno - Becutan dečju kremu, Becutan šampon, Becutan vlažne maramice sa kamilicom i penušavu kupku za decu.

Priznajem, svaki od njih sam prvo morala da pomirišem, nasmešim se nostalgično i tek onda stavim u korpu.

Kupovina je prošla jednostavnije nego što sam mislila. A deveti mesec trudnoće će sada imati jednu brigu manje, jer sam sigurna da sam dobru odluku donela. Becutan će negovati moju bebicu nežno još od prvog dodira.

Pročitajte i...