Dečak u Iraku upisao se u istoriju. Rodio se sa tri penisa.

"Koliko nam je poznato, ovo je prvi zabeleženi slučaj tri penisa ili trifalije", napisao je dr Šakir Salem Jabali u studiji objavljenoj u International Journal of Surgery Case Reports.

Dečaka iz Duhoka su roditelji dovezli u bolnicu kad je imao tri meseca zbog otekline u mošnici. Međutim, lekari su tada uočili da ima dva dodatna penisa. Jedan je dug 2 centimetra blizu korena primarnog, a dugi 1 centimetar ispod mošnice.

Anomalija je posebno začudila lekare jer dete nije bilo izloženo drogama u maternici i nije imalo porodičnu istoriju genetskih aberacija, izvestili su autori studije.

Budući da dodatni falusi nisu imali funkciju, lekari su odlučili da ih hirurški uklone, piše New York Post.

Sličan slučaj dospeo je na naslovnice u Indiji 2015. godine, ali se nije mogao proveriti jer nije medicinski dokumentiran, objavio je tada Daily Mail. 

Inače, difalija (stanje kada se muško dete rodi sa dva penisa), navodno pogađa jednog na 5 ili 6 miliona rođenih dečaka, a u službenoj literaturi navodi se 100 takvih slučajeva u istoriji. Lekari još uvek nisu utvrdili uzrok falične deformacije, ali povezali su je sa drugim urođenim aberacijama, poput rođenja sa dve mošnice ili dva anusa, prema istraživanju Svetske zdravstvene organizacije.

Pročitajte i...