Pelene su jedna od diskutabilnih tema. Na internetu se neprestano vode rasprave o tome treba li koristiti jednokratne ili platnene, a i odvikavanje deteta od pelena je tema koja izaziva razne reakcije. Dok neka deca već sa navršenih godinu dana počnu ići na nošu, nekima treba mnogo više vremena. 

O ovoj temi oglasila se i Ela Dvornik, majka troipogodišnje Balie Dee i jednogodišnje Lumi Wren.

"Ako ste novopečena mama i imate skoro dvogodišnje dete, definitivno ste čuli ovo: "Ima dve godine i još uvek nosi pelene? Ako joj uskoro ne skineš pelene, imaćeš užasno velikih problema."

Kakvih problema? Je l' ti nosiš pelene? Je l' tvoj muž nosi pelene? Je l' tvoj šef nosi pelene? Nose li pelene tvoje prijateljice sa kojima ideš na kavfu? Znaš li ijednu odraslu osobu koja nosi pelene, a da to nije iz zdravstvenih razloga? Imamo toalet kod kuće, neće nositi pelene do 8. godine", rekla je u videu koji je objavila na TikToku.

Očekivano, u komentarima se razvila užarena rasprava.

"Potpuno je normalno da dete nosi pelene do 2, 2 i po godine", napisala je jedna žena, na šta joj je druga odgovorila: "Za lenje mame da! To se slažem!"

Uključila se i Ela.

"Da, tvoje dete će pokupiti Nobelovu nagradu jer si mu skinula pelenu do 2.5 godine."

"Samo ne shvatam što želiš da forsiraš da ti dete nosi pelene? To je lošije za nju i tebe, posebno na duže vreme", pitala ju je druga žena, pa pojasnila svoj stav: "Dete od 2 godine mora se odvići od pelena kako bi nastavilo da se lepo razvija u tom delu tela. Ti ćeš svoje dete naučiti na nošu tek sa 3, a ono će to usavršiti sa 4-5 godina i tek tada više neće tražiti pelene, a tad je već vreme za, vrtić, školicu i slično. Dok ostala deca znaju da čitaju i pišu brojeve, tvoje neće znati da koristi toalet. Ti ne ispaštaš, već tvoje dete i zato prestani da pametuješ i počni da slušaš ljude koji su prošli kroz to, a ne budi zatupljena sveznalica."

Kakvo je vaše mišljenje?

Pročitajte i...