Prošle nedelje Hrvatsku je šokirala vest o smrti najmlađe žrtve koronavirusa. 17. marta je objavljen podatak da je dvanaestogodišnja devojčica preminula od virusa korona, koja je uz to imala i pridružene bolesti.

Majka preminule devojčice je za RTL saopštila da njena ćerkica nije preminula od kovida, već od srčanog zastoja.

"Rečeno nam je od čega je preminula. Rečeno nam je i da ne treba da se radi obdukcija, jer uopšte nema sumnje da je bilo šta drugo prisutno. Nije korona, uzrok smrti je srčani zastoj", rekla je majka.

Bili su izolovani od svih, van Zagreba

Devojčica je od rođenja imala bolesno srce, a njeni roditelji su zajedno sa decom odlučili da otputuju iz Zagreba još na početku pandemije. Od porodice i prijatelja smo bili odvojeni, apsolutno smo bili bez ikakvog kontakta sa ljudima.

Takođe, majka je rekla kako su jedni drugima bili jedini kontakt i kako ih je šokirala vest da je njihova ćerka preminula od kovida

Pravi uzrok smrti je srčani zastoj, a ne koronavirus

Majka preminule devojčice je pisala upravniku Zavoda za javno zdravstvo i tražila objašnjenje, a on nije hteo da daje nikakvu izjavu.

Roditelji i sestra preminule devojčice imaju dva negativna nalaza na koronavirus, a ona je ukazala i da je hitna pomoć imala slabu zaštitu. Zapravo, kada je devojčici pozlilo došla je hitna služba koja je ukazala devojčici pomoć.

"Mi smo imali maske sve vreme, oni su došli nezaštićeni. Bez maske, bez rukavica, bez zaštitnog odela. Oprema koju su koristili, delom je bila naša jer smo baš opremljeni. Ono što su koristili nije bilo dezinfikovano, niti je bilo u zaštitinom najlonu", rekla je.

Majka je zaključila da su sigurni da je uzrok smrti srčani zastoj, a ne kovid.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)