Nakon što su krajem prošle nedelje radnice Centra za socijalni rad u Blacu pokušale nasilno da izmeste dvoje maloletne dece iz sela Suvi Do u hraniteljsku porodicu, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predložilo je da se pokrenu disciplinski postupci i da one budu suspendovane, a da vršilac dužnosti direktora te ustanove bude smenjena.

Inače, snimak na društvenim mrežama na kom radnice Centra za socijalni rad u Blacu pokušavaju da odvedu u hraniteljsku porodicu dvoje maloletne dece i odvoje ih od svoje bake, koja je ranije predala sudu zahtev za starateljstvo, izazvao je veliku pažnju i uznemirenje javnosti, a istog dana se oglasilo i nadležno Ministarstvo i osudilo postupanje radnica prema deci iz porodice Dačević.

Na snimku se vidi kako u jednom trenutku jedna od zaposlenih pokušava da fizički izvuče trinaestogodišnjeg dečaka, dok se on opire, uspeva da se otrgne i zaključa u kupatilu svoje kuće.

Dečak se tokom večeri javio na Urgentno odeljenje prokupačke Opšte bolnice, gde mu je ukazana lekarska pomoć jer se žalio da je zadobio masnice na ruci.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)