Da li znate ko su Paša Pai u Mila Mahanjec? Možda vi kao roditelji niste čuli za njih, ali vaši mališani sigurno jesu. Oni su dvoje dece, dečak koji ima 13 godina i devojčica od 8, a uz to su i najpoznatiji influenseri tog uzrasta. Imaju poprilično veliki broj pratilaca i to uglavnom svojih vršnjaka i služe im kao životni uzori. 

Jutjub, Instagram, Tiktok su samo neke od mreža koje mališani svakodnevno prate i predstavljaju platforme gde svakodnevno raste broj posetilaca.

Baš svaki sadržaj koji se plasira nalazi svoga slušaoca i gledaoca, a roditelji, koji su opterećeni egzistencijalnim problemima, ne nalaze vremena ni načina da uhvate korak sa svojom decom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Паша Пэл Likee (@pasha_pai)

Budimo realni, ostavite osnovnoškolca da obavlja svoje zadatke online, jer ste i vi prisiljeni da idete na posao, a onda nakon nekog vremena ga zateknete kako hipnotisano gleda u nekog influensera koji mu prezentuje svoje vrednosti i način života.

Jedna takva situacija nedavno je digla na noge mnoge roditelje, a reč je o dvoje dece, influenserki Mili Mahanjec, koja ima samo 8 godina, i influenseru Paši Paiju, koji ima 13 godina.

Ovo dvoje mladih influensera vrlo su popularni među decom u Ukrajini i Rusiji. Zamislite koji uticaj ova devojčica ima u medijima u 8. godini života, i to uticaj na svoje vršnjake koji su, realno, podložni svemu što vide.

Da se razumemo, prašina se nije digla zato što se dvoje maloletnih klinaca vole, nego zato što je Milanina majka Darija, koja vodi ćerine društvene mreže, izjavila kako ona zna za ljubavnu vezu između dvoje maloletnika i da smatra kako je to isključivo njihova privatna stvar.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Паша Пэл Likee (@pasha_pai)

Naime, na Pašinom Instagram profilu ima objavljenih fotografija na kojima su njih dvoje u preintimnom kontaktu za decu njihovog uzrasta.

Ovaj slučaj je izazvao različita mišljenja među roditeljima, koji smatraju da Milina mama Darja, kao odrasla osoba, koristi njih dvoje da bi određenim sadržajem privukla korisnike, ne obazirući se pritom da su oni influenseri u pravom smislu reči i da utiču na formiranje mišljenja i stavova svojih vršnjaka.

Šta vi mislite o ovom slučaju?

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)