Godine nisu ništa osim broja za jednu mamu koja je nedavno dobila dečaka.

Pedesetsedmogodišnja Barbara Higins rodila je zdravog dečaka po imenu Džek 20. marta, nakon što se podvrgla vantelesnoj oplodnji sa suprugom Kenijem.

"Pobedili smo u ovoj borbi", rekao je Keni i dodao: "Tako sam ponosan na nju, ona je pravi vojnik".

57-godina-rodila-dete-majka

Foto: Printscreen/YouTube/ WCVB Channel 5 Boston

Ova srećna vest je došla nakon nekoliko godina borbe. Bebica je nešto najlepše što se dogodilo paru u poslednjih 5 godina, nakon gubitka ćerke.

Oni su i pre tragedije želeli dete jer su smatrali da njihovoj ćerkici treba neko sa kim će da se druži, a nakon toga ta želja je bila sve veća. 

Barbara nije ni slutila da će nakon tolike borbe doći jedan zdrav dečak.

"Veoma sam patila i sve je trajalo godinama. Uvek mi je tamo negde u podsvesti ležala misao da žarko želim da imam još jedno dete", rekla je.

Nakon vantelesne oplodnje, koju je Barbara uradila nekoliko puta, stigle su lepe vesti o trudnoći.

Ona ima običaj da kaže da je njena trudnoća tekla glatko samo zbog njenog aktivnog duha i zdravog života koji je vodila. Barbara je bila stalan član jedne teretane, redovno je vežbala i dizala tegove.

"Dosta treniram sa tegovima, radim fitnes i sve te lude stvari koje čujete mislim da su doprinele da lakše iznesem trudnoću", rekla je.

57-godina-rodila-dete-majka

Foto: Printscreen/YouTube/ WCVB Channel 5 Boston

Što se tiče njenog porođaja u 57. godini, Barbara, ističe da njena starost nije bila faktor odluke za rođenje drugog deteta.

Barbara takođe smatra da nijednoj ženi godine ne treba da budu prepreka za roditeljstvo.

"Ko zna kako ću biti za 10 godina, ali ko zna kako će mlađi od mene biti u narednom periodu. To nije nešto što bi se moglo predvideti", rekla je ponosna mama Barbara.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)