Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pod kontrolom roditelja: Nova verzija Instagrama za decu mlađu od 13 godina

Deca sve više žele da koriste društvene mreže, a roditelji teško mogu da se odupru ovome. Ovo bi bila NAJBEZBEDNIJA verzija Instagrama za decu.

  Izvor: Foto: Shutterstock 1012421527

Prema internoj komunikaciji Fejsbuka, u čijem vlasništvu se nalazi i Instagram, ta kompanija treba da počne da pravi verziju popularne društvene mreže za decu ispod 13 godina, kako bi mogla da je bezbedno koriste.

Trenutno, deci tog uzrasta nije omogućeno da naprave nalog na Instagramu.

Povezane vesti

Povezane vesti

Portparol Fejsbuka rekao je Gardijanu da kompanija razmatra mogućnost verzije Instagrama pod kontrolom roditelja, nalik na aplikaciju Mesendžer kids za decu između 6 i 12 godina.

To je potvrdio i šef Instagrama Adam Mozeri, koji je za Bazfid rekao da sve više dece želi da koristi tu društvenu mrežu, ali je veoma teško potvrditi njihov uzrast, jer ljudi dobijaju identifikacione dokumente tek u kasnim tinejdžerskim godinama.

"Rešenje bi bilo da napravimo transparentnu verziju Instagrama za mlade ljude i decu gde bi roditelji imali kontrolu. To je jedna od stvari koje istražujemo", rekao je Mozeri.

Fejsbuk je takođe najavio planove da pokrene nove bezbednosne mere, uključujući i onu da odrasli ne mogu da šalju poruke maloletnicima niti da ih prate.

Osim toga, bezbednosne poruke biće slate tinejdžerima ukoliko dobijaju veliku količinu zahteva za prijateljstvo ili poruka od nekoga odraslog. Tinejdžeri će takođe biti savetovani da otvaraju samo privatne profile.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica