Prema internoj komunikaciji Fejsbuka, u čijem vlasništvu se nalazi i Instagram, ta kompanija treba da počne da pravi verziju popularne društvene mreže za decu ispod 13 godina, kako bi mogla da je bezbedno koriste.

Trenutno, deci tog uzrasta nije omogućeno da naprave nalog na Instagramu.

Portparol Fejsbuka rekao je Gardijanu da kompanija razmatra mogućnost verzije Instagrama pod kontrolom roditelja, nalik na aplikaciju Mesendžer kids za decu između 6 i 12 godina.

To je potvrdio i šef Instagrama Adam Mozeri, koji je za Bazfid rekao da sve više dece želi da koristi tu društvenu mrežu, ali je veoma teško potvrditi njihov uzrast, jer ljudi dobijaju identifikacione dokumente tek u kasnim tinejdžerskim godinama.

"Rešenje bi bilo da napravimo transparentnu verziju Instagrama za mlade ljude i decu gde bi roditelji imali kontrolu. To je jedna od stvari koje istražujemo", rekao je Mozeri.

Fejsbuk je takođe najavio planove da pokrene nove bezbednosne mere, uključujući i onu da odrasli ne mogu da šalju poruke maloletnicima niti da ih prate.

Osim toga, bezbednosne poruke biće slate tinejdžerima ukoliko dobijaju veliku količinu zahteva za prijateljstvo ili poruka od nekoga odraslog. Tinejdžeri će takođe biti savetovani da otvaraju samo privatne profile.

Pročitajte i...