Tipičan dan u kući porodice Irvin. U vrevi porodičnog života, dvadesetomesečne blizanke Amelia i Sarabet čitaju knjige, dok starija sestra Kenedi mazi svoju lutku.

Zašto je zanimljiva lutka? Kenedi ne grli jednu, već dve lutke koje su ušivene od grudi do stomaka. One imaju dva para plavih očiju, koje direktno gledaju jedno u drugo, dva spojena tela. Baš kao što su bile i njene sestre bliznakinje pre nekoliko meseci.

Šta se zapravo dogodilo?

Protekle godine mama Elison se porodila, rodila je dve divne devojčice. Prelepa vest zar ne? Ali one su rođene sa deformitetom - rođene su spojene. 

Mama je otkrila kako je saznala da su spojene.

"Na ultrazvuku lekar mi je rekao da nosim blizance, a onda je rekao da ovu situaciju nikada nije video. Rekao je: 'Moraćete da odlučite šta ćete da radite'", priča mama Elison i govori da je bila vidno šokirana i da je počela da plače.

Upućeni kod drugog specijaliste, par je otišao veoma skrhkano.

"Kakve su šanse da bebe prežive, upitala sam specijalistu."

"Lekari su nam odgovorili da devojčice imaju jetru koja ih deli, kao i da su povezane od grudnog koša do pupka", govori mama Elison.

Nakon što je saznala tešku istinu o svojim devojčicama, Elison počinje da istražuje i čuje ne baš divne priče. Mnoštvo vesti govorilo joj je da takva deca umiru nakon porođaja i da baš retki slučajevi prežive.

Posle ultrazvuka u 25. nedelji, par je saznao da devojčice ne dele isto srce i da su verovatnoće da prežive jako velike.

"Tada se javila nada", rekla je mama Elison.

Nakon toga, Elison se savetovala sa lekarima i odlučila da devojčice nakon rođenja odu na operaciju, koja će im omogućiti odvajanje. Moći će da žive kao dve odvojene osobe, bez obzira na deformitet koji je prisutan na rođenju.

Plan je bio da devojčice na svet dođu u 37. nedelji, ali došlo je do komplikacije, pa cu prevremeno rođene u 33.

Kao što su snimci pokazali, devojčice su bile zatvorene u zagrljaj licem u lice, spojene između grudi i stomaka.

"Morala sam da ih vidim, pre nego što su ih odveli u Nicu na operaciju", prisetila se mama Elison.

85 dana je trajala procedura ispitivanje razdvajanja bliznakinja. Lekari su potvrdili porodici da je razdvajanje bliznakinja bezbedno i moguće, a operacija je bila zakazana nešto kasnije.

Devojčice su imale operaciju širenja tkiva, a sonde su im bile postavljene ispod kože kako bi se omogućilo odvajanje i rekonstrukcija.

Elison i Fil su morali da im daju injekcije po preporuci lekara, a kako im je koža rasla deci je bilo neudobno u tom položaju. Jedva su čekali operaciju.

Priprema za operaciju i sama operacija su bili veoma stresni trenuci u porodici.

"Bili je neverovatno čuti da su rezom devojke odvojene", rekla je mama Elison.

Ulazak u sobu za oporavak devojčica bio je nestvaran.

"Neverovatno je bilo videti ih u dva kreveta, gledajući njihova dva malena stomačića, zaplakala sam", rekla je.

Oporavak bliznakinja je trajao 2 nedelje, hranili su ih na sondu, a nakon toga je sve bilo najnormalnije, kao da su tako i rođene.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)