Nakon što je objavljena vest da je uhapšena bebisiterka S. C osumnjičena da je bebi od samo četiri i po meseca, koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala lek za smirenje - bensedin u većoj količini, roditelji u Srbiji nemaju mira. Svi imaju samo jedno pitanje – kakve posledice ovo može da ostavi po bebino zdravlje?

Pedijatar Jasmina Škorić kaže za portal Žena.rs da lekovi za smirenje kod bebe mogu da izazovu poremećaj pažnje i raspoloženja u smislu pospanosti i dezorjentisanosti.

Takođe, dugotrajna upotreba benzodiazepina u dečjem uzrastu može dovesti i do trajnijeg oštećenja psiho-motornog razvoja kod dece – upozorava doktorka Škorić.

Srećom, u ovom slučaju verovatno neće biti trajnih posledica po bebino zdravlje, jer su ovu ženu roditelji angažovali radi čuvanja deteta samo nekoliko dana pre događaja.

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva uhapšena je bebisiterka S.C. osumnjičena da je bebi koju je čuvala u odsustvu roditelja dala lek za smirenje - bensedin u većoj količini.

Nakon toksikoloških analiza utvrđeno je da beba od četiri i po meseca nije u životnoj opasnosti.

S.C. se sumnjiči za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, saopštilo je tužilaštvo.

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je sinoć, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje. Nakon izvršenih toksikoloških analiza ustanovljeno je da se u krvi deteta nalazi veća količina leka "bensedin" i da dete nije u životnoj opasnosti, piše Blic.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)