Dete je rođeno s rupom u jednjaku, zbog čega nije moglo normalno da jede.

"Čudesna beba" rođena je sa retkom urođenom manom. Ovoj bebi lekari su predviđali dve nedelje života, a ona je napokon otišla kući sa svojom majkom.

Malena Mili Okslej provela je čak pet meseci u bolnici u Lidsu. Njena majka Kristi imala je tešku trudnoću i priznala da se stalno brinula za svoju bebu pre nego što je rodila. Kao da je nešto predosećala...

Lekari su bili zabrinuti i mislili su da se Mili ne pomera dovoljno u materici, pa su se odlučili na carski rez. Medicinsko osoblje joj je odmah ugradilo cev putem koje je malena bebica jela, ali ta hrana nije stizala do bebinog želuca.

Lekari su iz toga zaključili da malena pati od atrezije jednjaka, retke urođene mane koja označava da se dete rađa bez dela tog organa. Umesto toga, jednjak se podelio na dva dela, s rupom u sredini, zbog čega devojčica nije mogla ručka.

Majci su rekli da se spremi za najgore

Bila je premala da ide na veliku operaciju, pa je zahvat tek mogao biti obavljen 9 nedelja nakon porođaja. Lekari su se odlučili da obave manju operaciju, pa je beba morala da bude 2 nedelje paralizovana i da diše kroz cevčicu. Uz sve to, stanje joj se naglo pogoršalo kada su joj, zbog infekcije na mestu reza, kolabirala pluća.

Većina pacijenata nakon zahvata u bolnici ostaje dve nedelje, ali su Mili i njena mama tamo provele čak pet meseci. Kao samohrana majka, Kristi se nije mogla osloniti ni na pomoć svoje majke zbog karantina. Svoju stariju ćerkicu videla je samo pet puta za to vreme, a o njoj su se brinuli rođaci.

Nakon nekoliko meseci neizvesnosti Kristi je napokon dovela Mili kući, 26. januara.

"Ona je moje čudo. U prve dve nedelje rekli su mi da jako krvari i da se pripremim na najgore, da ću ju izgubiti. Nakon svih operacija, sanjala sam o danu kada će je pustiti iz bolnice i mislila sam da ga nikada neću dočekati. Sada kada smo napokon kod kuće, sve mi se čini pomalo nestvarno", objasnila je presrećna majka.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)