Beogradska nastavnica K. D. već mesecima uporno pokušava da dolija roditeljima, koji na njene časove šalju decu bez maske ili vizira, oglušujući se o mere koje su propisane za ponašanje u školama. S obzirom na to da ima 55 godina i hronični je bolesnik, za nju bi zaražavanje gotovo sigurno značilo i tešku kliničku sliku, a ove roditelje je baš briga za to.

"Već mesecima molim decu da stave masku, a oni odbijaju. Kažu roditelji im ne daju, jer smatraju da je virus korona izmišljen. Pomislila sam da to možda i nije istina, ali onda su se pojavili i sami roditelji i objasnili mi da ih ne zanimaju moji izmišljeni virusi i da deca maske staviti neće", kaže nastavnica.

Kako dodaje, na početku nije znala šta da radi, kako da se ponaša, šta da preduzme, jer su u pitanju naoko zdrava deca, ali nemaju potvrdu pedijatra o tome.

"Oni deluju zdravo, ali svi su upozoravali da deca često prolaze bez simptoma. Ne bih da budem sebična ili stroga, ali jednostavno ne želim da se razbolim ako ne moram", kaže ona i dodaje da je nakon toga, po savetu kolega, roditelje morala da prijavi.

"Škola je na kraju morala da tuži roditelje. Sada su prešli na onlajn nastavu, a kada dolaze na odgovaranje stave masku. Nažalost, i roditelji, pa onda i deca, smatraju da je ceo postupak bio lični napad na njih, a ne borba za zdravlje druge dece i nastavnika. Nisu pomogle ni opomene ni upozorenja", zaključuje K. D.

Pročitajte i:

7 jednostavnih koraka za sprečavanje širenja koronavirusa - preporuke UNICEF-a

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)