Roditelji Prisila Mors i Dejvid Mors su doživeli veliku tragediju. Naime, njihova ćerkica Điđi je preminula od kovida 19, a da nisu ni znali da je zaražena.

Šestogodišnjakinja nije imala tipične simptome, poput groznice, kašlja, otežanog disanja, koje ljudi povezuju sa virusom korona.

Roditelji su otkrili da je šestogodišnjakinja imala autizam, epilepsiju i hidrocefalus.

Prilikom lečenja hidrocefalusa, kod njihove ćerke je primećen odvod cerebrospinalne tečnosti, pa su to smatrali uzrokom povraćanja.

"Zbog toga smo je odveli lekaru", rekla je Prisila. "Obično ne vodimo decu kod lekara zbog povraćanja, ali zbog njenih posebnih potreba smo morali."

U lekarskoj ordinaciji, Điđi je izgledala zdravo i poprilično dobro.

"Rečeno nam je: 'Ima stomačni grip. Odvedite je kući, pustite je da pojede neki sladoled, i odmori se. Kada smo došli kući pustili smo je da odspava", prisetila se majka dok je suzdržavala suze.

"Otišao sam do prodavnice, i vratio se kući gde su me dočekala dva vozila, Hitne pomoći i policije. Tada sam saznao da mi je ćerka preminula", istakao je otac maloletne devojčice Điđi.

Jedino što su roditelji primetili osim povraćanja bio je i osip na Điđinom ramenu.

Mama Prisila je poslala veoma važnu poruku: "Svi roditelji koji imaju decu koja su letargična, povraćaju i imaju osip - moraju da odu kod lekara, kako bi izbegli posledice".

Maloletna devojčica je preminula, a da roditelji nisu ni znali da boluje od virusa korona.

Osip i povraćanje nisu inače povezani sa kovidom kod odraslih, ali kod dece su primećene takve reakcije, navodi klinika Mejo, koja takođe navodi simptome kao što su mučnina, dijareja i loš apetit.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)