Četrdesetogodišnjoj Olgi Friman, advokatici iz Londona, koja je 15. avgusta prošle godine, tokom karantina, ubila svog desetogodišnjeg autističnog sina Dilana je izrečena presuda. Naime, reč je o dugotrajnoj hospitalizaciji i lečenju.

Dilan je imao autistične poteškoće u razvoju, govoru, komunikaciji i progresivnu kratkovidost. Sve do pojave virusa korona, pet dana nedeljno pohađao je školu za decu s razvojnim teškoćama. Majka Olga je iza sebe imala istoriju dijagnostifikovane depresije, kako se čulo na sudu, da bi tokom zaključavanja zbog korone doživela potpuni nervni slom. Posle ubistva sama se prijavila policiji, a dečakovo nepomično telo pronađeno je u njenom krevetu, sa ustima natrpanim sunđerom, okruženo igračkama.

Ceo događaj desio se dok je otac dečaka, Olgin bivši muž, inače slavni fotograf poznatih ličnosti Din Friman, bio u Španiji. Friman je zaslužan za omote nekih od najpopularnijih albuma Bitlsa, a objavio je i knjige o Dejvidu Bekamu, Spajs grls, Keli Bruk i mnoge druge.

Tokom suđenja moglo se čuti da je Olga Friman u jednom trenutku zatražila pomoć od lokalnih vlasti jer više nije bila u stanju da se sama brine o mališanu tokom pandemije. Navela je kako joj je otkazana porodična pomoć, a dečak zbog korone nije mogao da pohađa specijalnu školu. Međutim, gradske vlasti odbile su njenu molbu.

Na suđenju se takođe čulo i da je prijateljima u tom periodu, pred smrt deteta, govorila da je ona Mesija i da "mora da žrtvuje vlastito voljeno dete da bi održala ravnotežu u svetu".

U početku je bila osuđena za ubistvo, ali je onda naloženo psihijatrijsko veštačenje koje je pokazalo da je Olga ozbiljno bolesna.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)