Kada se rodila Harper King, njeni roditelji Eboni i Džejms zanemeli su od šoka kada su videli da njihova devojčica ima ogroman mladež koji joj prekriva veći deo lica. Iako je njima bila lepa, brinuli su se zbog toga kako će se prema njoj ponašati druga deca kada malo poraste.

Malena Harper rođena je sa velikim mladežom preko leve strane lica i nosa.

Ova retka pojava desi se u jednom od 20.000 slučajeva. 

Odbili operaciju

Uprkos početnoj zabrinutosti, njeni roditelji su odbili ponudu za operaciju uklanjanja mladeža kako bi svojoj devojčici omogućili da sama donese odluku o tome kada bude starija.

"Njen mladež bio nam je ogroman šok i toliko me uzrujalo kada sam pomislila koliko bi to našoj Harper moglo da oteža život kada odraste. Ljudi mogu da budu vrlo okrutni", rekla je majka Eboni.

"Ali nama je taj mladež samo deo nje i nikako je ne možemo zamisliti bez njega. Njen stariji brat i sestra nazivaju njen mladež 'posebnom oznakom', što je apsolutno tačno. Harper je zaista posebna. Još je lepša sa tim žigom i pobrinućemo se da joj to ističemo svaki dan", dodala je.

Opcije i mogućnosti

Roditeljima je ponuđena mogućnost hirurškog uklanjanja mladeža, što bi uključivalo presađivanje kože i neizbežno bi bio bolan postupak koji ostavlja ožiljke.

Trudnoća je protekla dobro i Harper je rođena planiranim carskim rezom. Kada se rodila, Džejms mi je rekao: "Na licu ima zaista veliki mladež. Kada sam je videla, zanemela sam. Nisam mogla da verujem da joj je polovina celoga lica prekrivena", prisetila se majka.

"Mislim da sam doživela šok, a tek otprilike dve nedelje kasnije, jednostavno sam se slomila. Nisam plakala zbog sebe, već zbog Harper i svih predrasuda s kojima će se suočiti u budućnosti", priznala je majka.

Lekari su porodici objasnili da je mladež na licu devojčice poznat kao urođeni melanocitni nevus, a njegova veličina je u ovom slučaju toliko retka da se dogodi u 1 od čak 20.000 porođaja. Srećom, to je jednostavno urođeni madež i teško da će devojčici Harper uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, iako će tokom odrastanja obavljati daljnje pretrage. 

"Mladež je sada malo izbledeo otkako se rodila, ali nikada neće potpuno izbledeti. Odlučili smo da odložimo operaciju dok Harper ne postane dovoljno zrela da sama odluči da li želi da se uopšte podvrgne operaciji. To je ogroman poduhvat i ona bi trebalo da bude ta koja će da odluči", zaključila je Eboni King.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instgaramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)