Da, mame su svakodnevno superheroji. Ipak, na priču Kelsi Tonsend, mame četvoro dece, niko ne može ostati ravnodušan.

Nakon što je u 39. nedelji trudnoće dobila virus korona, mnogo se razbolela a tek sada, posle skoro četiri meseca, ona je dobila priliku da se vrati svojoj porodici i da se upozna sa svojom tek rođenom ćerkom.

Kada se zarazila virusom korona, bilo joj je toliko loše da je hitno morala da ode u bolnicu. Nije stigla ni da se pozdravi sa svojom decom. Ubrzo po dolasku u bolnicu ona je stavljena u medicinski indukovanu komu i odvedena na porođaj. Lekari su carskim rezom izvadili bebu 4. novembra.

Kasniji period bio je vrlo težak za porodicu. Mama Kelsi je prebačena u drugu bolnicu. Jedina opcija za nju bila je transplantacija, ali se u trenutku desilo čudo. Njeno telo je samo počelo da se oporavlja, i to veoma brzo! Već u januaru, ona je bila u stanju da koristi sopstvena pluća, a i da izađe iz bolnice.

Kelsi je naporno radila za to čudo. "Fizikalna terapija trebalo je da traje sat vremena, a ona je molila da ostaje duže", ispričao je njen suprug.

A o dolasku kući mama je rekla: "Osećala sam neverovatnu sreću. Imam toliko razloga da živim, i svi su tu preda mnom.

Iako još uvek mora da se oporavlja i ide na rehabilitaciju, ova mama je rekla: "Dobili smo svoj srećan kraj. Blagospoveni smo."

Pročitajte i...