Mekenzi Gongora iz San Antonija (Teksas) umrla je u snu samo tri dana nakon što se ispostavilo da ima koronavirus, iako nije imala ozbiljnije simptome. Njeni roditelji žele da upozore javnost da kovid-19 može biti opasan i za decu.

Devetogodišnju devojčicu majka je odvela u bolnicu 29. januara nakon što se zaposlenima u dnevnom boravku požalila na glavobolju i bolove u stomaku. Oni su joj izmerili temperaturu i konstatovali da je povišena, a u bolnici su joj uradili test na koronavirus, koji je bio pozitivan.

U intervjuu za Today, Erika Gongora, Mekenzina tetka po ocu, izjavila je da devojčica nije imala teškoće sa disanjem kada su je iz vojno-medicinskog centra  poslali kući.

"Rekli su snaji da je odvede kući, ušuška i meri joj temperaturu. Ukoliko temperatura poraste ili se jave novi simptomi treba odmah da je vrati u bolnicu."

"Nije imala teškoća sa disanjem ili nešto slično u tom trenutku", dodala je tetka.

I u narednih par dana simptomi su bili blagi da bi se prvog februara Mekenzi požalila na bolove u stomaku i umor. Otišla je ranije na spavanje, a u ranim jutarnjim satima drugog februara umrla je u snu, prenose mediji.

U narednim satima testirani su Mekenzin otac Nejtan, pripadnik Nacionalne garde SAD i njena mlađa sestra Sofija, koji su takođe bili pozitivni na kovid-19. Majka Kristl je kao medicinski radnik već bila vakcinisana i test je bio negativan.

Porodica ne zna da je Mekenzi imala ikakve druge bolesti, ali kažu da je bila sitna za svoj uzrast. Sada čekaju zvaničan izveštaj medicinskih stručnjaka o uzrocima smrti.

"Mekenzini roditelji su poštovali sve uputstva lekara i lekari su veoma zbunjeni što je ona među decom koja su umrla od kovida", kaže devojčicina tetka Erika Gongora.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)